ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

makris round

«Η Ψυχολογία έχει μικρή ιστορία, αλλά μεγάλο παρελθόν» έγραφε ο Ebbinghaus. Στην Ελλάδα, η Ψυχολογία έχει πολύ μικρή ιστορία -μικρότερη απ’ ότι σε άλλες χώρες· το παρελθόν της, ωστόσο, αποτελεί το παρελθόν της διεθνούς Ψυχολογίας.

Τριάντα χρόνια μετά το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της νεοσύστατης τότε Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 17ο Συνέδριο της Εταιρίας μας φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη. Θέμα του συνεδρίου αυτού αποτελεί η ρήση «Νοερός οὖν καὶ έμψυχος στίνκόσμος», του Ζήνωνα του Κιτιέα, θεμελιωτή της Στωικής φιλοσοφίας. Η επιλογή του θέματος έγινε όχι απλά για να τιμηθεί το παρελθόν της ελληνικής σκέψης, αλλά κυρίως, γιατί η ρήση αυτή εκφράζει αρχές και ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ψυχολογία. Ο κόσμος είναι έμψυχος και νοερός-λογικός. Το άτομο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον κόσμο, μοιράζεται τις ιδιότητες του. Αποτελεί ζώσα οντότητα, βιώνει και εκφράζει συναισθήματα, διαθέτει νόηση, διαμορφώνει αναπαραστάσεις, αλληλεπιδρά με τους άλλους μέσω του σώματος, του λόγου και της δράσης του, γενικότερα. Τα χαρακτηριστικά αυτά του ατόμου υποδηλώνουν τη δυναμική σχέση μεταξύ σώματος και νου και τις πολλαπλές επιδράσεις της στην εκδήλωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στο βίωμα της εμπειρίας.

Σας προσκαλούμε στο 17ο Συνέδριο της Εταιρίας μας προκειμένου να αναλύσουμε όλοι μαζί τα ζητήματα αυτά· να διατυπώσουμε τους προβληματισμούς, τα επιχειρήματα, τις διαπιστώσεις στις οποίες η ενασχόλησή μας με τα ζητήματα αυτά έχει οδηγήσει για την ανάπτυξη, την προσαρμογή, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, τη βιολογική βάση της συμπεριφοράς, τη νοημοσύνη, τα συναισθήματα του ατόμου· να μεταβιβάσουμε τη γνώση αυτή σε νέους επιστήμονες, σε επαγγελματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις εφαρμογές των αρχών και των θεωριών της Ψυχολογίας, αλλά και στο ευρύ κοινό που αναρωτιέται για τις προεκτάσεις αυτών των αρχών και θεωριών στην καθημερινή ζωή.

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει προσκεκλημένες ομιλίες και προσκεκλημένα συμπόσια τα οποία θα αναλύσουν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου σε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις διαστάσεις του. Η επιστημονική και η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου προσκαλούν τους κλάδους της ΕΛΨΕ να συμμετάσχουν στο συνέδριο οργανώνοντας συμπόσια ή στρογγυλά τραπέζια προκειμένου να αναδείξουν τις δράσεις των μελών τους στα διάφορα πεδία της ψυχολογίας. Προσκαλούνται, επίσης, ψυχολόγοι, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, αλλά και όσοι ασχολούνται με ζητήματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος να υποβάλουν τις εργασίες τους σε αυτή την επιστημονική διοργάνωση της εταιρίας μας.

Στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι μία άρτια διοργάνωση και η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Η επιτυχής, ωστόσο, έκβαση του στόχου αυτού εξαρτάται, κατά πολύ, από  εσάς, τον κόσμο  που ασχολείται ή ενδιαφέρεται για την Ψυχολογία. Για αυτό σας καλούμε να συνδράμετε, είτε ως εισηγητές είτε ως ακροατές, στην επιτυχία  του συνεδρίου.

 

Σας περιμένουμε στην Αλεξανδρούπολη.

Καθηγητής Νίκος Μακρής

Πρόεδρος του Συνεδρίου

Διοργανωτές

logo duth

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Σχολή Επιστημών Αγωγής

logo elpse

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία

 

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

logo praxicon

Εθν. Αντιστάσεως 101 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 55 134
Τηλ.: 2310 460 682 - 2310 460 652 | Fax: +30 2310 435 064
email: elpse2019@praxicon.gr
www.praxicon.gr

Ασφάλεια Πληρωμών μέσω ασφαλούς συστήματος ePOS Paycenter της Τράπεζας Πειραιώς - Winbank ePOS Paycenter

facebook

©2020 elpse2019. All Rights Reserved. Designed by alta-vista